• Utorak, April 23, 2019

Spigen otkriva Huawei P30 i P30 Pro rendere

Spigen, proizvođač zaštitnih maski za telefone, predstavio je slike svojih maski za dolazeće Huawei P30 i P30 Pro modele. Ovo ne bi bilovrlo interesantno da nisu uključili i rendere samog telefona. Na poleđini, oba telefona imaju vertikalo poredane kamere gdje P30 ima 3 kamere i dual LED bljeskalicu, a P30 Pro ima 4 kamera senzora. Kod P30, LED svjetlo se nalazi ispod kamere, na mjestu koje zauzima četvrti senzor kod njegovog velikog brata. P30 Pro će takođe imati dual LED bljeskalicu, ali će se ona nalaziti pored kamera, prema sredini telefona.

Sa prednje strane, renderi ne otkrivaju previše detalja. Zanimljivo je primjetiti ovaj prelijepi ekran – poprilično je velik sa samo malim izrezom na vrhu u obliku kapljice vode i sa vrlo malom bradom na dnu. Ostale ivice oko ekrana skoro da ni ne postoje. Takođe je fino vidjeti i da će Huawei zadržati 3.5mm audio ulaz u svojim P telefonica, bar još jednu godinu.


 

Ima još nešto na ovim slikama. Svi renderi pokazuju isto vrijeme i datum – 2:45, 28. mart. Očekuje se da će Huawei predstaviti P30 liniju krajem marta, pa vjerujemo da je ovo tačan datum objave novih uređaja. Događaj će se najvjerovatnije desiti u Parizu te sumnjamo da ćemo vidjeti neki drugi Huawei telefon prije objave P30 serije. Ipak, Huawei ima veliku najavu spremnu za MWC 2019 gdje će govoriti o svom savitljivom telefonu i 5G tehnologijama.

Izvor