• Srijeda, 24 Jula, 2024

Huawei Mate 30 serija dolazi 19. septembra

Huawei je upravo objavio datum predstavljanja nove Huawei Mate 30 serije. Uprkos trgovinskom ratu između SAD-a i Kine, Huawei će izdati nove uređaje u skladu s rasporedom. Huawei Mate 30 serija će biti predstavljena 19. septembra, na događaju u Minhenu, u Njemačkoj.

Kompanija je najavila da kreće u “pun krug”, čime možda ukazuju na kružno postavljene kamera na poleđini novih telefona. Kada su u pitanju specifikacije, ne znamo mnogo o Huawei Mate 30 i Huawei Mate 30 Pro. Vjerujemo da će ih pokretati novi Kirin 990 čipset koji bi trebao biti najavljen na IFA 2019. Veća Pro verzija vjerovatno će imati 6,7” OLED ekran i do 55W brzo punjenje. Glasine ukazuju i na dvije kamere od 40 MP na poleđini moćnije verzije.

Biće interesantno vidjeti za koji se OS Huawei odlučio za novi telefon. Očekujemo Android, ali neće biti iznenađenje vidjeti Huawei-jev vlastiti Harmony OS. Kompanija je već predstavila novi OS, a uzimajući u obzir trgovinski rat između SAD-a i Kine, novi OS bi zaista mogao doći na nove flagšipe.

 

Izvor