• Srijeda, 24 Jula, 2024

Huawei će objaviti Kirin 990 u Berlinu i Pekingu

Direktor Huawei-ja, Richard Yu, održaće uvodnu riječ na IFA 2019 kongresu. Očekuje se da će on predstaviti Kirin 990 čipset, baš kao što je to uradio s modelom 980 prošle godine. Ova najava održaće se 6. septembra.

Huawei će istovremeno održati dvije objave, jednu u Berlinu, a drugu u Pekingu. Događaj u Berlinu odvijaće se pod sloganom „Ponovi zamisli evoluciju“, a tema drugog je „Rekonstrukcija“.

Kirin 990 trebao bi imati integrisan 5G modem, ćime će Huawei postati samoodrživ u pogledu 5G. Ovo je samo glasina, ali čak i ako se pokaže pogrešno, očekujemo da će 5G biti ključni dio događaja kompanije Huawei.

Sve je ovo samo temelj za predstavljanje Huawei Mate 30 serije, koja stiže 19. septembra. Huawei definitivno planira uticati na evropske operatere da ih uključe u svoju 5G ponudu.

Novi čipset biće izgrađen na 7nm procesu. Možda će postati i prvi čipset koji koristi Cortex-A77 jezgre čime bi se performanse trebale povećati do 20%. Glasine takođe kažu da će novi GPU biti 50% ekonomičniji i da će 990 postati prvi Kirin čipset koji će moći snimiti 4K/60 fps video snimke.

 

Izvor