• Utorak, April 23, 2019

Sledeći Samsung-ov smartwatch nosiće naziv Galaxy Watch Active

Znamo da samsung kompanija radi na pametnom satu, fokusiranim na fitnesu, za kojeg se sve do sada smartalo da će biti nazvan Galaxy Sport, ali zahvaljujući jednom od članova XDA Recognized Developer-a, saznali smo da će uređaj ipak biti nazvan Samsung Galaxy Watch Active.


 

Novi Galaxy Watch Active sa kodnim imenom SM-R500, pokretaće Tizen 4.0.0.3 zajedno sa Exynos 9110 čipsetom. To je isti čipset kojeg smo imali prilike vidjeti na prošlogodišnjem Galaxy Watch 2018 modelu.

Ovaj smartwatch će imati 1.3-inčni ekran, rezolucije 360 x 360 piksela. Što se tiče kapaciteta baterije, on je nešto manji u odnosu na Galaxy Watch iz 2018. godine. U Galaxy Watch Active je implementirana 230 mAh baterija, znači za oko 70mAh manja u odnosu na predhodnika.
Galaxy Watch Active takođe ima monitor za prikazivanje broja otkucaja srca, kao i NFC i GPS podršku.

Znamo da će Samsung 20. februara predstaviti novu S10 liniju telefona, pa se između ostalog očekuje da bude prikazan i novi pametni sat ove kompanije Galaxy Watch Active, međutim ako se to ne desi, onda ćemo ga imati prilike vidjeti na MWC-u u Barseloni.

Izvor