• Utorak, 25 Juna, 2024

Samsung Galaxy Fold ponovo zvanično na tržištu

O fijasku sa Samsung Galaxy Fold uređajem sa početka ove godine svi znamo sve. Telefon je sada redizajniran i ponovo je zvanično na tržištu. Ovoga puta telefon dolazi s „poboljšanim dizajnom i konstrukcijom“, a Samsung je „uzeo vremena da preispita cjelokupno potrošačko iskustvo“. Ovo uključuje 24-časovni pristup Samsung-ovoj podršci.

Dizajn Galaxy Fold-a ostao je isti kao kod originalne verzije. Na raspolaganju je 7,3” Infinity Flex displej i vanjski AMOLED panel od 4,6”. Samsung je konačno popravio šarku i zaštitni sloj fleksibilnog ekrana.

Kako bi se unutrašnjost telefona zaštitila od prašine i drugih čestica, sada postoji gumena zaštita koja prekriva šarku. Uz to, zaštitni sloj na vrhu koji štiti digitalizator od ogrebotina sada prelazi preko ivica. Sada je gotovo nemoguće slučajno ga oguliti.

Samsung Galaxy Fold ukupno ima šest kamera. Proizvođač ih je zadržao nepromijenjene jer je s njima sve bilo u redu. Uglavnom su iste kao i u Galaxy S10+ modelu. Što se tiče hardvera, telefon je i dalje isti. Pokreće ga Snapdragon 855, uparen sa 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije.

Galaxy Fold stiže sutra u Južnu Koreju, a uskoro će doći i u ostale zemlje, uključujući Francusku, Njemačku, Singapur, Veliku Britaniju i Sjedinjene Države. U službenom saopštenju za javnost ništa se ne govori o cijeni. Ipak, mi ne očekujemo da će se mnogo šta promijeniti, te mislimo da će vjerovatno ostati 2.000€.

 

Izvor