• Utorak, 25 Juna, 2024

Četiri Xiaomi telefona imaće Samsung-ovu 108MP kameru

Prošlog mjeseca Samsung je najavio kameru za telefone s najvećom rezolucijom ikad, ogromnim 1/1,33” 108MP Bright HMX ISOCELL senzorom. Xiaomi je već najavio da će biti prva kompanija koja će koristiti ovaj senzor u stvarnom uređaju. Do sada su glasine ukazivale na Mi Mix 4, tj. da je takav uređaj.

Ipak, čini se da Xiaomi ima veće planove. Mi Mix 4 vjerovatno neće biti jedini kompanijin telefon s novom 108MP glavnom kamerom. Xiaomi će, zapravo, napraviti četiri takva telefona, sa kodnim imenima “tucana”, “draco”, “umi” i “cmi”.

Aplikacija Mi Gallery dodala je podršku za gledanje 108MP fotografija u punoj rezoluciji, a ovo je posebno namijenjeno za ova četiri uređaja. To je razlog zbog kog mislimo da bi ova četiri telefona imala 108MP senzor. Oni će moći snimati i fotografije od 108MP. To se, međutim, ne preporučuje, jer ISOCELL Bright HMX koristi quad Bayer filter. Telefoni će tako zapravo snimati 27MP fotografije uz spajanje piksela.

Isti izvor je u prošlosti identifikovao dva Xiaomi telefona koji će koristiti pop-ap selfi kamere za koje se ispostavilo da su Redmi K20/Mi 9T i Redmi K20 Pro/Mi 9T Pro. Ova glasina temelji se na mogućnosti galerije da prikaže fotografije od 108MP, što samo po sebi uopšte nije dovoljan dokaz da će se ovakve kamere naći u novim urađajima.

 

Izvor