• Utorak, 25 Juna, 2024

Kineska TENAA certifikovala Galaxy A20s

Samsung dodaje sve više i više uređaja na budžetno tržište s nekoliko “s” poboljšanja u Galaxy A i M linijama. Najnoviji dodatak biće Galaxy A20s koji je nedavno dobio certifikat od kineske agencije TENAA. Novi uređaj nosi broj modela SM-A2070. Doći će sa 6,49-inčnim Infinity-V ekranom sa izrezom u obliku kapljice vode. Što se tiče dizajna, novi A20s izgledaće vrlo slično modelu Galaxy M30 koji je objavljen u martu.

Na poleđini, telefon će imati trostruku postavku glavne kamere zajedno s čitačem otiska prsta i LED bljeskalicom. TENAA listing pokazuje i da će kapacitet baterije biti postavljen na 4.000 mAh.

Telefon će podržavati dual SIM podršku. Pokretaće ga Android Pie sa Samsung-ovim OneUI korisničkim interfejsom preko Androida. Na fotografijama vidimo da se tipka za paljenje i gašenje nalazi na desnoj strani dok se tipke za regulisanje glasnoće zvuka nalazi na lijevoj strani telefona.

Galaxy A20s je nedavno prošao i Wi-Fi i Bluetooth certifikaciju, što znači da nismo daleko od njegovog zvaničnog izlaska na tržište.

 

Izvor