• Četvrtak, Maj 23, 2019

Samsungov novi cilj je kreiranje pametnog telefona sa ugrađenom kamerom ispod ekrana

Na današnjim pametnim telefonima možemo vidjeti da su mnoge kompanije pokazale veliko interesovanje za Infinity-O dizajn, tj. izrez u obliku kruga za kameru. Ovaj dizajn uklanja potrebu za izrezom ili debelim okvirom na vrhu, tako da korisnici dobijaju više impresivnog displeja. Međutim, i jedna rupa na ekranu pravi problem! Još uvijek nemamo telefon koji je u potpunosti prekriven ekranom, bez ikakvih izreza.

Kompanija Samsung Electronics saopštila je da rade na savršenom telefonu sa 100-postotnim prikazom, tako da će sve senzore kao i kameru potisnuti ispod ekrana telefona, sve u cilju stvaranja "savršenog" full-screen uređaja.


 

Yang Byung-duk, potpredsednik kompanije za istraživanje i razvoj mobilne komunikacije, dodaje da je probijanje rupe u OLED ekranima bila veoma izazovna tehnologija. Nova Galaxy S10 serija telefona, je prva koja imaju rupu u OLED ekranu, ali displej sa rupom nije njihova konačna opcija dizajna, ali je u svakom slučaju jedno vrijedno dostignuće u napredku ekrana. Njihov krajnji cilj, kao što smo i rekli jeste kreiranje pametnog telefona sa svim senzorima i prednjom kamerom ispod ekrana pametnog telefona.

Yang je takođe dodao da kompanija razmatra razvoj i implementaciju Crystal Sound OLED ekrana u njihove buduće uređaje, gdje će učiniti ekran duplim zvučnikom. Sličnu tehnologiju je usvojio LG u svom najnovijem G8 ThinQ telefonu.

Iako kompanija nije otkrila tačan vremenski period za dolazak jednog ovakvog uređaja, zasigurno u narednih godinu ili dvije nećemo vijdeti telefon koji će doći sa ekranom preko cijelog uređaja. A šta će nam novo tehnologija za taj vremenski period donijeti, vidjećemo.

Izvor