• Petak, 22 Mart, 2019

Samsungov novi cilj je kreiranje pametnog telefona sa ugrađenom kamerom ispod ekrana


Samsungov novi cilj je kreiranje pametnog telefona sa ugrađenom kamerom ispod ekrana


Na današnjim pametnim telefonima možemo vidjeti da su mnoge kompanije pokazale veliko interesovanje za Infinity-O dizajn, tj. izrez u obliku kruga za kameru. Ovaj dizajn uklanja potrebu za izrezom ili debelim okvirom na vrhu, tako da korisnici dobijaju više impresivnog displeja. Međutim, i jedna rupa na ekranu pravi problem! Još uvijek nemamo telefon koji je u potpunosti prekriven ekranom, bez ikakvih izreza.

Kompanija Samsung Electronics saopštila je da rade na savršenom telefonu sa 100-postotnim prikazom, tako da će sve senzore kao i kameru potisnuti ispod ekrana telefona, sve u cilju stvaranja "savršenog" full-screen uređaja.


 
Yang Byung-duk, potpredsednik kompanije za istraživanje i razvoj mobilne komunikacije, dodaje da je probijanje rupe u OLED ekranima bila veoma izazovna tehnologija. Nova Galaxy S10 serija telefona, je prva koja imaju rupu u OLED ekranu, ali displej sa rupom nije njihova konačna opcija dizajna, ali je u svakom slučaju jedno vrijedno dostignuće u napredku ekrana. Njihov krajnji cilj, kao što smo i rekli jeste kreiranje pametnog telefona sa svim senzorima i prednjom kamerom ispod ekrana pametnog telefona.

Yang je takođe dodao da kompanija razmatra razvoj i implementaciju Crystal Sound OLED ekrana u njihove buduće uređaje, gdje će učiniti ekran duplim zvučnikom. Sličnu tehnologiju je usvojio LG u svom najnovijem G8 ThinQ telefonu.

Iako kompanija nije otkrila tačan vremenski period za dolazak jednog ovakvog uređaja, zasigurno u narednih godinu ili dvije nećemo vijdeti telefon koji će doći sa ekranom preko cijelog uređaja. A šta će nam novo tehnologija za taj vremenski period donijeti, vidjećemo. Source