• Četvrtak, April 25, 2019

Kako će zapravo izgledati Samsung-ov sklopivi telefon, Galaxy F

Nova Galaxy S10 serija biće predstavljena krajem ovoga mjeseca, a pored nje kompanija će vjerovatno predstaviti svoj prvi sklopivi pametni telefon, Galaxy F.

Prošle sedmice na YouTube kanalu Samsunga u Vijetnamu, pojavio se kratki video gdje je prikazano kako će zapravo izgledati Samsungova buduća tehnologija ne samo za telefone, već i za druge uređaje. Na video snimku je takođe prikazan i Samsungov telefon sa sklopivim ekranom.


 

Na osnovu pažljive analize sklopivog telefona koji je prikazan u videu, LetsGoDigital je sa svojim 3D stručnjacima napravio 3D vizuelaciju sklopivog Samsung pametnog telefona.


 

Ono što smo odmah primjetili još dok smo gledali video snimak, je sama debljina ovoga sklopivog uređaja. Samsung Galaxy F izgleda iznenađujuće jako tanak uređaj. Kompanija je još na konferenciji za programere govorila o tome da će ekran na ovome uređaju biti tanji nego ikada prije, jer je njegov polarizator smanjen za 45%, a ovaj sloj ujedno i određuje debljinu ekrana.
Uređaj koji je prikazan na konferenciji je imao i znatno deblje ivice ekrana, dok sklopivi telefon u Samsungovom videu prikazuje praktično cijeli ekran, u skladu sa telefonima onako kako su danas predstavljeni.


 

Što se tiče specifikacija, Galaxy F će imati znatno veće područje prikaza od postojećih pametnih telefona, pa samin tim će mu trebati i veća baterija. Bilo je priče o upotrebi dvije baterije na novom Galaxy F, pa bi njihov zajednički kapacitet baterije bio oko 6.000 mAh. Osim baterije, sklopivi telefon bi trebao biti opremljen trostrukom zadnjom kamerom, kao i jednom prednjom kamerom. Što se tiče memorije očekuje se memorijska konfiguracija od 8GB RAM-a i 128GB interne memorije, dok postoji mogućnost i za varijantu od 512GB interne memorije. Ono što je glavna stvar je zatvoreni 4,6-inčni ekran rezolucije 1960 x 840 piksela, koji kada se rasklopi postaje displej od 7,3-inča, sa rezolucijom od 2152 x 1536 piksela.

Novi Samsung sklopivi telefon biće predstavljen 20. februara, zajedno sa Galaxy S10 serijom telefona.

Izvor