• Četvrtak, Maj 23, 2019

Huawei Y7 (2019), novi mid-rendžer stigao u Evropu

Huawei je bez ikakvog zvaničnog saopštenja predstavio svoj novi mid-rendžer Huawei Y7 (2019) u Evropi. Novi uređaj je gotovo identičan nedavno predstavljenom Y7 Pro (2019), sa glavnom razlikom u rezoluciji selfi kamere, koja je kod osnovne verzije Y7 (2019), malo manja.


 

Novi uređaj dolazi sa 6.2-inčnim LCD HD+ ekranom, rezolucije 1520 x 720 piksela, sa dobro poznatim odnosom stranica 19:9. Cijeli ekran odlikuje i sam izrez na vrhu uređaja, u obliku vodene kapi.

Što se tiče njegove unutrašnjosti, pokreće ga Qualcomm Snapdragon 450 čipset, uparen sa 3GB RAM-a i 32GB interne memorije i plus naravno 512GB dodatno proširive memorije preko microSD kartice. Telefon radi na dobrom starom, Android 8.0 Oreo sistemu sa EMUI 8.2 korisničnim interfejsom. Napaja ga velika baterija kapaciteta od 4000 mAh, koja se puni preko standardnog microUSB porta.

Zadnja strana uređaja na sebi nosi dvostruku kameru, sa glavnim senzorom od 13 MP koji ima F/1.8 otvor blende i drugim, sekundarnim 2-megapikselnim senzorom sa očitavanje dubine polja. Prednji selfi senzor, koga smo i na početku spomenuli, je nešto malo slabiji u odnosu na Pro verziju, sa rezolucijom od 8MP.
Kada je riječ o mogućnošću povezivanja uređaja, ona se svodi na Bluetooth 4.2, Wi-Fi, FM radio, GPS kao i USB port. Uređaj ne posjeduje skener otiska prsta, ali su u njega implementirane neke od osnovnih mogućnosti otključavanja kao što su PIN-ovi, lozinke i šare.


 

Potencijalni kupci će imati mogućnot odabira boje uređaja prilikom kupovine, između Aurora Blue, Coral Red i Midnight Black, a njegova cijena iznosi 220 eura.

Izvor