• Nedjelja, Septembar 08, 2019

nubia Z20 dolazi sa dva AMOLED ekrana

ZTE nubia je upravo predstavila svoj novi flagšip model – Z20. Telefon ima odličan hardver – Snapdragon 855+ čipset, do 512GB prostora za skladištenje i sekundarni displej na poleđini.

Ova dva ekrana mogu raditi odvojeno jedan od drugog, za brzo prebacivanje između aplikacija. Ekran na poleđini uvijek je uključen i može se prilagoditi igrama. Nubia Z20 pokreće nubin UI 7.0 na Android Pie-u.

Glavni ekran nubia Z20 je zakrivljen 6,42” FHD+ AMOLED panel. Ima vrlo tanke ivice na gornjoj i donjoj strani. Ovaj telefon nema prednju kameru. Zbog sekundarnog 5.1” HD+ AMOLED panela, moći ćete snimiti selfi snimke glavnom kamerom.

Primarni Sony IMX 585 senzor nosi rezoluciju od 48MP i opremljen je OIS-om. Ostali senzori su ultraširoki 16MP i 8MP telefoto senzor sa 3X optičkim zumom. Kamerama pomaže dvostruki LED blic na poleđini. Kamere ovog telefona mogu snimati videozapise do 8K rezolucije, ali samo pri 15fps.

Što se tiče procesora, nubia-u Z20 pokreće Qualcomm Snapdragon 855 čipset. Čip je uparen sa ili 6GB ili 8GB RAM-a ili 128GB ili 512GB interne memorije. Baterija je kapaciteta 4.000 mAh, a podržava brzo punjenje snage od 27W.

Na obje ivice telefona nalaze se skeneri otiska prsta, tako da bez obzira koji ekran koristite, uvijek je tu jedan za vas. Takođe, ivice su osjetljive na pritisak pa možete stisnuti telefon, i tako izvoditi razne akcije.

Nubia Z20 dolazi u Crnoj, Plavoj i Narandžastoj boji, i dostupan je za pred-narudžbe u Kini.

 

Izvor