• Petak, Septembar 06, 2019

ZTE Axon 10 Pro 5G dolazi u Sjevernu Evropu

Nakon što je ZTE Axon 10 Pro 5G telefon objavljen na MWC-u u Barseloni i 2,5 mjeseca kasnije lansiran u Kini, telefon se sada probio izvan svog domaćeg tržišta.

Prva zemlja koja će dobiti 5G flagšip je Finska, gdje je ZTE ušao u partnerstvo sa lokalnim operaterima kako bi prešli na 5G. Ovaj prelazak će se dogoditi kasnije ove godine.

ZTE Axon 10 Pro 5G je dostupan za kupovinu u sjeverno-evropskoj zemlji, ali je dostupna i obična verzija bez 5G modema – Axon 10 Pro. Trenutno ih nudi operater Elisa, a oba uređaja se mogu kupiti uz nekoliko mjesečnih planova sa 0% kamate.

Obična verzija Axon 10 Pro košta 599 evra, dok je 5G jedinica 899 evra. Postoje dvije razlike između ova dva telefona. Očigledno, prvi je Snapdragon X50 modem, drugi je memorijska kombinacija – 6/128 GB nasuprot 8/256 GB.

Prema izvorima, Axon 10 Pro 5G će biti dostupan i u Dubaiju. Međutim, nema informacija o tome koji će operater ili prodavač ponuditi uređaj. U saopštenju za štampu, ZTE je naveo da implementira 5G terenska testiranja sa glavnim operaterima u ukupno osam zemalja, uključujući Austriju, Australiju, Kinu, Finsku, Španiju i Italiju.

 

Izvor