• Subota, 24 Septembra, 2022

Motorola Razr savitljivi telefon dolazi u decembru

Već duže vrijeme se govori o tome da Motorola želi da oživi liniju Razr sa svojim prvim sklopivim pametnim telefonom. Danas smo dobili nove detalje oko novog uređaja. Ovo će biti mid-rendžer, a u Evropu bi trebao stići u decembru 2019. ili januaru 2020. Doći će po prilično visokoj cijeni od oko 1.500 eura.

U odnosu na Samsung-ov Galaxy Fold i Huawei-jev Mate X ovaj telefon će biti znatno jeftiniji. Novi Razr i dalje će biti oko 50% skuplji od ostalih uređaja srednje klase sa normalnim ekranima.

Uređaj će se savijati baš kao i stari Razr, a takođe će kao i stari model imati i manji ekran s vanjske strane. Na ovom ekranu će se prikazivati obavještenja i statusne ikonice. Konačni dizajn biće vrlo blizu onome što vidite na slikama. Novi Razr će najviše biti fokusiran na stil, baš kao i njegovi prethodnici, što znači da vjerovatno neće imati veliku bateriju. Vjerujemo da će novi Razr biti tanak kao i njegovi prethodnici.

Glasine tvrde da će novi Motorola Razr imati Snapdragon 710 SoC, 4/6GB RAM-a, 64/128GB memorije za skladištenje i bateriju od 2.730 mAh. Unutrašnji ekran biće 6,2-inčni panel s rezolucijom 876×2142, dok će se na vanjskom panelu smjestiti 600×800.

Vjerovatno ćemo novi telefon u trgovinama vidjeti do kraja godine.

 

Izvor