• Utorak, 25 Juna, 2024

Motorola One Zoom dolazi na IFA-i sa SD675

Ove sedmice na IFA festivalu, Motorola će najaviti novi uređaj, a očekujemo da će to biti Motorola One Zoom. Očekuje se da će telefon doći sa četiri kamere i ogromnu pravougaonu postavku kamere na poleđini. Informacije o telefonu su procurile već nekoliko puta, ali sada znamo nešto više o njegovim performansama, zahvaljujući Geekbench listingu.

Uređaj pod nazivom “motorola motorola one zoom” postigao je rezultat od 2.381 u jednojezgrenom i 6.551 bod u višejezgrenom testu. To je uglavnom na istom nivou s bilo kojim drugim Snapdragon 675 telefonom, poput Samsung Galaxy A70 ili Redmi Note 7 Pro.

Na listingu je takođ navedeno da će novi telefon doći s 4 GB RAM-a, a radiće na Android Pie sistemu. To znači da ne bi trebalo očekivati da će Motorola biti među prvim kompanijama koje su će pokretati Android 10.

Glasine takođe ukazuju na to da novi telefon ima 6,4-inčni AMOLED displej sa ugrađenim skenerom otiska prsta. Takođe će imati prednju kameru od 25MP smještenu u izrezu na vrhu i bateriju od 4000 mAh s podrškom za brzo punjenje do 18W.

Telefon bi trebao doći sa cijenom od 399€ i trebao bi biti dio Android One programa. Nećemo zasigurno znati kakve će biti službene specifikacije sve dok kompanija zvanično ne objavi novi telefon.

 

Izvor