• Nedjelja, 19 Maja, 2024

Lenovo najavio 13.3” laptop sa savitljivim ekranom

Bilo je neizbježno – Lenovo je predstavio prvi „sklopivi PC“ na svijetu, zapravo laptop. Poseduje sklopivi 13.3” OLED ekran i radi na Androidu. Lenovo ne želi da požuruje sa ovim proizvodom. Zbog toga će uraditi dvostruko više testova nego što je to uobičajeno na šarki na ekranu a uređaj će objaviti kao ThinkPad X1 uređaj u prvoj polovini 2020. godine.

Ovo je LG Display panel sa 2K rezolucijom i savija se unutra baš kao i običan laptop. Pola preklopljen, radi kao laptop sa “ekranom” na gornjoj polovini i tastaturom na ekranu na donjoj polovini. Kad se otvori, dobićete ekran 4: 3 – to je u suštini samo veća verzija Samsung Galaxy Fold-a.

Wacom olovka je takođe podržana (ona se kači na bočnoj strani uređaja) i možete ga koristiti i sa Bluetooth tastaturom. Ovo je mnogo manje od običnog 13,3-inčnog laptopa i za razliku od Lenovo Yoga Pad laptopa sa dvostrukim ekranom, možete koristiti cijeli ekran.

Nije poznato mnogo toga što se tiče specifikacija osim da će ga pokretati Intel procesor (vjerovatno ULV CPU). Još nema riječi ni o cijenama – takve detalje treba razjasniti kada se približimo datumu lansiranja.

 

Izvor