• Subota, 13 Aprila, 2024

Lenovo Z6 Pro dostupan sa premium specifikacijama

Lenovo je konačno predstavio svoj novi vodeći model, nazvan Z6 Pro. Nakon mnogih glasina, uređaj je konačno stigao, ima četiri kamere, Snapdragon 855 čipset i sistem brzog punjenja. Telefon ima 6,39-inčni Super AMOLED ekran sa sitnim zarezom na vrhu. Izgleda da ima skener otiska prsta ugrađen u ekran i nevjerovatno tanak okvir. Ipak, ne bismo u potpunosti vjerovali Lenovo-u sa njihovim renderima. pa predlažemo da sačekate prve zvanične fotografije.
Qualcomm čipset je povezan sa 6/8GB RAM i 128GB interne memorije, ali postoji i 12/512GB varijanta ako želite najbolje moguće specifikacije. Sa zadnje strane, Lenovo Z6 Pro će imati 4 senzora kamere u vertikalnoj postavci. Prvi je širokougaoni senzor od 16MP, ispod njega je glavni 48MP senzor sa f/1.8 otvorom blende. Pored toga, imamo i telefoto objektiv od 8MP, a četvrti senzor je odvojen od glavne kombinacije i predstavlja kameru od 2MP i služi za poboljšanje videa. Kamera sa prednje strane je postavljena unutar izreza na vrhu ekrana i ima rezoluciju od 32MP.
Ostajući vjerni svojim korisnicima, kompanija je odlučila da zadrži ZUI, ali su ga ažurirali na novu verziju – ZUI 11. Ostale specifikacije uključuju tekuće hlađenje, bateriju kapaciteta 4000 mAh i 27W brzo punjenje.

Ima i mnogo drugih funkcija koje mnogi korisnici telefona u Kini vole – kao što su AI Photos i Hyper Video, što je jednostavno fensi naziv koji sumira sve video režime kao što su Super Night Scene, Super Macro, Super Wide Angle, itd.

 

Izvor