• Utorak, 25 Juna, 2024

TCL započinje proizvodnju OLED-a u četvrtom kvartalu 2019.

TCL je u februaru obećao da će predstaviti telefone sa sklopivim ekranima i već čini prvi ključni korak. Kompanija je kupila LTPS opremu iz Japana i Južne Koreje za svoju fabriku u Wuhan-u u Kini, gdje se očekuje da će početi proizvoditi AMOLED panele do četvrtog kvartala 2019. godine kroz svoju ekransku jedinicu Huaxing Optoelectronics.

Uprava TCL-a je izjavila da je sigurna da će Huaxing ostvariti dvocifreni rast kako u godišnjoj prodaji, tako i u profitu. Proizvodnja LTPS-LCD-a za prvo tromjesečje 2019. godine dosegla je 27,2 miliona dolara, što je treće mjesto u svijetu među kompanijama s jednom jedinicom. Kompanija je takođe saopštila da je postigla sporazum sa “nekim vrhunskim proizvođačima telefona”.

TCL Grupa teži da uzdrma ne samo svijet pametnih telefona, već i pametnih televizora. Izvještaji o novom Huawei Smart TV-u ranije su podržali industrijski insajderi, tvrdeći da će Huaxing proizvoditi 65-inčne panele, dok će model od 55” biti obrađen od strane BOE, još jednog kineskog proizvođača ekrana koji već radi sa Huawei-jem na proizvodnji ekrana za Mate 20 Pro.

 

Izvor