• Ponedjeljak, August 19, 2019

Koliko će koštati Meizu Note 9, sa varijantom od 4GB i 6GB RAM-a

Meizu kompanija će 6. marta u Kini lansirati Note 9, telefon srednje klase. Novi mid-rendžer Meizu Note 9 naziva se još i Meizu M9 Note, a sada, samo dan prije lansiranja, procurila je i njegova cijena.

Meizu Note 9 dolazi u dvije memorijske varijante, sa 4GB RAM-a i 64GB interne memorije ili 6GB RAM-a i 64GB memorije za skladištenje. Slabija verzija sa 4GB RAM-a koštaće 253 dolara, dok će jača verzija sa 6GB RAM memorije iznositi 283 dolara.


 

Uređaj će imati 6.2-inčni IPS LCD ekran, FullHD+ rezolucije, sa izrezom u obliku vodene kapi. Na svojoj zadnjoj strani ima duplu postavku kamere, sa glavnim senzorom od 48 megapiksela i drugim 5 megapikselnim senzorom za očitavanje dubine polja. Na prednjoj strani telefon će imati 20MP selfi senzor. Snapdragon 675 procesor će napajati telefon, koji će svojom snagom i brzinom zadovoljiti kako igrače, tako i dnevne korisnike. Što se tiče softvera, telefon će pokretati Android 9.0 Pie sa Flyme OS 7 korisničkim interfejsom.
Kruže glasine da će biti još jedna verzija pametnog telefona, Meizu Note 9 Lite, koju će pokretati nešto slabiji Snapdragon 660, međutim više o tome znaćemo nakon sutrašnjeg događaja.

Izvor