• Ponedjeljak, Septembar 09, 2019

Još malo detalja vezanih za Xiaomi Redmi K20

Xiaomi je postao tržišni lider u Indiji, zahvaljujući svojim kvalitetnim proizvodima u segmentu budžetnih pametnih telefona. Oni sada žele da taj uspjeh dodatno učvrste i probiju sa nadolazećom Redmi K20 serijom.

Nova Redmi K20 serija biće predstavljena 28. maja u Kini. Kompanija je danas na svom Weibo računu, objavila fotografiju “leđa” uređaja u zapanjujućoj crvenoj boji, koji je izgleda napravljen od stakla, iako još uvijek nema potvrda o tome.

Slika potvrđuje nekoliko stvari o K20, od kojih je glavna, prisutnost kamere sa trostrukim objektivom na njegovoj zadnjoj strani. Znamo da je glavni objektiv ove trostruke kamere Sony-jev IMX 586 senzor sa rezolucijom od 48MP. Što se tiče druga dva, očekujemo da će jedan biti telefoto objektiv, a drugi širokougaoni objektiv.

Ono što nam slika takođe potvrđuje, je to da na telefonu, tj. njegovoj zadnjoj strani neće biti senzora za otisak prsta, tako da se ovo slaže sa prethodnim glasinama da će uređaj koristiti ovaj senzor u displeju. To će biti optički senzor sedme generacije, koji ima 15% veće područje skeniranja i za 10% je brži kod otključavanja u odnosu na prethodnu generaciju. Biće opremljen vrhunskim Snapdragon 855 čipsetom i napajaće ga ogromna baterija kapaciteta 4000 mAh.

Na kraju, ono što je i očigledno, slika potvrđuje crvenu boju uređaja. Možemo očekivati i druge boje na samom lansiranju, ali crvena je jedina za koju smo sigurni za sada.

Ono što je još uvijek nepoznato o novoj Redmi K20 seriji je sama cijena njihovih uređaja. Ako je suditi po tome da glavni fokus ove kompanije stvaranje vrhunskih pametnih telefona po niskim cijenama, možemo unaprijed pretpostaviti da uređaji neće biti nevjerovatno skupi.

Izvor