• Četvrtak, Maj 23, 2019

Apple sprema događaj 25. marta

Apple se oglasio o svom narednom događaju, koji će se održati 25. marta u Kupertinu, Kalifornija. Za ovaj događaj je na sajtu Apple-a već omogućen prenos uživo, koji potvrđuje ovu informaciju.

Ne očekujemo da će Apple najaviti bilo kakve mobilne telefone, jer se to po već navici dešava u mjesecu septembru svake godine. Na ovom dešavanju možemo očekivati novu video streaming ponudu ove kompanije, koja će uz Apple dizajn i izradu prikazivati sadržaj sa drugih izvora kao što je HBO.

Još jedna stavka koja bi mogla biti povod ovog događaja je i ponuda Apple News aplikacije, koja bi vas po određenoj cijeni mogla pretplatiti na razne medije kao što su The Wall Street Journal, The New York Times, Washington Post i slično, Apple je ipak američka kompanija.

Takođe bi mogli vidjeti još jednu generaciju bežičnih slušalica – AirPods, tačnije AirPods 2. Tu bi se mogao naći i AirPower, bežični punjač ovog brenda koji je trebao ranije biti predstavljen, ali se ovo nije desilo zbog, kako kažu glasine, ozbiljnih problema u proizvodnji.

Izvor