• Utorak, 25 Juna, 2024

Apple će održati predstavljanje iPhone 10. septembra

Kao što smo i ranije pisali, Apple je zakazao događaj na kom će najaviti nove iPhone uređaje za 10. septembar. Održaće se u Steve Jobs Teatru u Apple-ovom sjedištu u Cupertinu u Kaliforniji u 10 sati po lokalnom vremenu. Kompanija je danas poslala službene pozivnice predstavnicima medija.

Očekuje se da će Apple najaviti tri nova telefona, a svaki će biti nasljednik jednog od prošlogodišnjih modela – iPhone XS, XS Max i XR. Još uvijek ne znamo kako će se oni tačno zvati, ali možemo očekivate da će dvije skuplje verzije imati tri kamere na poleđini, dok će nasljednik XR modela najvjerovatnije imati samo dvije.

Uz to, skuplje verzije mogu doći sa obrnutim bežičnim punjenjem (za AirPods) kao i sa 120 fps usporenim video snimcima na prednoj kameri. Sva tri modela trebala bi zadržati iste veličine i rezolucije ekrana kao i njihovi prethodnici. Takođe, svi modeli će vjerovatno i dalje koristiti Lightning port umjesto USB-C.

Sve nove iPhone uređaji pokretaće novi A13 čip, a nijedan od njih neće imati 3D Touch jer će njega zamijeniti Haptic Touch. Otključavanje će takođe biti olakšano novim širougaonim senzorom za Face ID.

 

Izvor