• Petak, Septembar 06, 2019

iPhone 11 objavljivanje će se održati 10. septembra

Apple je danas pustio iOS 13 beta 7 registrovanim programerima. U kodu je pronađen ogroman trag kada će Apple izdati novi iPhone 11.

Kao što možete vidjeti na slici ispod, snimak ekrana iOS-a prikazuje datum utorak, 10. septembar. Naziv slike je “HoldForRelease”, što skoro pa eliminiše sve sumnje. Apple je ovo već jednom ranije uradio. Prošle godine je ista slika pronađena u kodu, a tada je datum pokazivao 12. septembar, a na tačno taj dan Apple je održao svoj iPhone XS događaj.

Iskreno, događaj 10. septembra i nije tako neočekivan. Ako kompanija krene svojim vlastitim stopama, možemo očekivati da prednarudžbe krenu 13. septembra. Stvarni datum puštanja trebao bi biti 20. septembra. Ista alika takođe pruža informacije o datum izlaska iOS-a 13. Mogao bi izaći 23. septembra.

Ništa od ovoga ipak nije uklesano u kamenu. Još uvijek nemamo službene podatke, a ovo su samo nagađanja. S druge strane, vjerovatno je kompanija predvidjela da će se ova slika pojaviti, a ako je tako, onda ova slika samo služi da podigne euforiju pred izlazak nove iPhone 11 serije.

 

Izvor