• Petak, 04 Juna, 2021

Xiaomi Mi A3 uređaji će doći sa Snapdragon 700 serijom

Već ranije smo čuli glasine o tome da će Xiaomi ubaciti Snapdragon seriju 700 čipseta u svoju Mi A seriju uređaja. Sada nam stiže još jedna potvrda, a ovaj put dolazi iz poprilično pouzdanog izvora.

Pogledajte i sami u postu na Twitteru. Uređaji nose kodne nazive Bamboo Sprout i Cosmos Sprout, što se slaže jer je prošla generacija Xiaomi Mi A uređaja takođe nosila sufiks Sprout.

Ipak, još uvijek nemamo precizne informacije u vezi sa čipsetima. Mi očekujemo da će se u Mi A3 modelu naći Snapdragon 730 ili bar 712, dok će A3 Lite doći sa nešto slabijim Snapdragon 710.

 

Zanimljivo je i da Xiaomi, prema ovom izvoru, radi i na trećem uređaju kojeg će pokretati Snapdragon 7XX čipset. Ovaj uređaj nosi kodni naziv “Pyxis”. Još uvijek nemamo dovoljno informacija o njemu pa ne znamo tačno koji je ovo telefon.

Xiaomi Mi A3 se sve više čini da će biti jedan vrlo dobar mid-rendžer sa sposobnim čipsetom i čitačem otiska prsta ispod ekrana. Ovo takođe znači i da će Mi A3 biti prvi u svojoj seriji koji će doći sa OLED ekranom.

 

Izvor