• Petak, 04 Juna, 2021

Vivo Z5 je predstavljen sa moćnim Snapdragon 712 procesorom

Vivo kompanija je nedavno najavila da će Vivo Z5 biti predstavljen 31. jula u Pekingu, u Kini. Najavljeno, učinjeno – Z5 je upravo otkriven. Prošle sedmice je produkt menadžer kompanije Vivo objavio i promo slike ovoga pametnog telefona.


Z5 dolazi u tri zanimljive boje Bamboo Forest Night (crno-zelenom gradijentu), Holographic Illusion (svjetlo plavo-ljubičasti gradijent) i Aurora Illusion (ljubičasti gradijent). Tu je i veliki 6.38-inčni Full HD+ AMOLED panel, koji je opremljen novom generacijom tehnologije otiska prsta ispod ekrana (otključavanje ekrana za svega 0.33 sekunde). Uređaj takođe nudi i moćni Snapdragon 712 procesor u kombinaciji sa 6 ili 8 GB RAM-a i 64/128/256 GB memorije za skladištenje i čuvanje podataka.

Na prednjoj strani telefona se nalazi 32-megapikselna kamera sa F/2.0 otvorom blende i intelektualnim “pojačivačem ljepote”, koji će selfije učiniti još ljepšima. Zadnja strana ima trostruku postavku kamere, sa glavnim senzorom od 48MP, širokougaonim senzorom od 8MP i treći 2MP senzor za mjerenje dubine polja. Pored toga, telefon nudi i Super Night View 2.0+ režim za bolje i kvalitetnije fotografije sa slabim osvjetljenjem.


Velika baterija od 4.500 mAh napaja cjelokupni uređaj i dolazi sa 22.5W Vivo tehnologijom brzog i povratnog punjenja, koja uređaj može napuniti od 0 do 50% za 30 minuta. Vivo Z5 radi na Funtouch OS 9.1, koji je baziran na Android 9.0 Pie sistemu. Jovi pomoćnik je takođe implementiran u ovaj pametni uređaj. Dugme se nalazi sa lijeve strane, dok su sa desne strane svi osnovni tasteri kao što su tasteri za jačinu zvuka i dugme za paljenje i gašenje.

Telefon je trenutno dostupan samo u Kini i još uvijek nije poznato kada će on stići na druga tržišta.

Izvor