• Četvrtak, 03 Juna, 2021

Vivo NEX sponzorisao PUBG Global Championship 2019

U junu 2018. godine, vivo je predstavio model NEX S. Bio je to tada prilično zanimljiv uređaj, s ogromnim ekranom i pop-ap selfi kamerom. Nedugo zatim, kompanija je napravila još jedan korak unaprijed u razvoju svog OS-a s kojim su predstavili svoj Multi-Turbo Engine booster.

Proteklog vikenda, na PUBG Mobile Club Open prvenstvu u Berlinu, vivo je bio glavni partner. Svi igrači iz 16 timova koji su učestvovali na prvenstvu koristili su vivo NEX pametni telefon s Multi-Turbo sistemom i Game Turbo režimima.

Multi-Turbo sistem je serija pojačivača softvera i hardvera. U kombinaciji, ovi pojačivači pružaju poboljšano igračko iskustvo, istiskujući svaki i najmanji djelić performansi iz komponenata. Game Turbo povezuje se sa SDK-om performansi igara kako bi se omogućio određene optimizacije za PUBG Mobile i druge popularne mobilne igre.

Center Turbo optimizuje performanse procesora i interne memorije posebno za igre. Tu je i Cooling Turbo koji svoju čaroliju vrši kroz funkcije upravljanja vrućim vazduhom. Naravno, i AI je tu – AI Turbo „pametno raspoređuje“ CPU/GPU snagu.

Kroz svoje vivo NEX telefone, igrači su koristili i Turbo režim rada koji optimizuje ekran posebno za PUBG Mobile. Ova funkcija je proizvod saradnje firme koja je napravila igru i kompanije vivo. Podržava HDR+ Extreme i nudi stabilan i visok FPS.

Ako posjedujete vivo NEX telefon, ove funkcionalnosti su i vama dostupne ako ste instalirali najnovije ažuriranje FunTouchOS 9.