• Četvrtak, Septembar 05, 2019

Slike Meizu M9 Note modela se pojavile na TENAA listingu

Iako su skoro objavili koncept telefona koji uopšte nema fizičkih dugmadi, kompanije nije odustala od proizvodnje nešto tradicionalnijih uređaja. Novi mid-rendžer iz Meizu-a, Note 9, pojavio se na TENAA stranici, a pored specifikacija sad imamo i zvanične slike telefona.

Ovaj put imamo poznat dizajn na poleđini telefona. Kamera je postavljena u gornjem lijevom uglu, a čitač otiska prsta nalazi se na središnjem dijelu poleđine. Ovakva postavka znači da, na prednjoj strani vjerovatno neće biti nikakvih fizičkih dugmadi, ali ćemo morati još malo da sačekamo da ovo i potvrdimo jer se na slikama prednja strana i ne vidi najbolje. Neki renderi pokazuju telefon bez ivica sa izrezom u obliku kapljice vode i vrlo tankom donjom ivicom, tj. bradom. Slike pogledajte i sami.


 

Što se tiče specifikacija, imamo 6.2" IPS ekran (2244 x 1080 piksela), Snapdragon 675 čipset uparen sa 6GB RAM i bilo 64 ili 128GB interne memorije, bateriju kapaciteta 3900 mAh i glavni kamera senzor rezolucije 48MP (f/1.8 otvor blende) i sekundarni rezolucije 5MP. Prednja kamera nosi rezoluciju 20MP. Telefon će raditi na Android 9.0 Pie operativnom sistemu sa Flyme OS 7 skinom preko Androida.

Izvor