• Utorak, Septembar 17, 2019

Ovako bi Google Pixel 4 XL mogao izgledati

Crtež patenta Google Pixel 4 XL modela koji se pojavio na SlashLeaks web portalu je zainteresovao novinare Phone Arene, te su oni napravili 3D render prema ovom skeču. Još je rano pričati o ovom telefonu, ali sudeći prema ovim fotografijama se može zaključiti da bi četvrta generacije Pixel telefona mogla imati izrez u ekranu sa oblikom pilule, sličan onom viđenom na S10 seriji Samsung smartfona.


Slika 1. "Skeč koji se pojavio na SlashLeaks"

Na prednjoj strani telefona se mogu uočiti minimalne ivice koje su postignute baš ovim tipom izreza. U njemu je smještena dupla selfie kamera od kojih bi jedan senzor mogao biti ultra široki, a drugi standardni, baš kao i na Google Pixel 3/3 XL telefonima.

Stereo zvučnici su takođe smješteni na gornju i donju stranicu telefona.
 


Ovaj render takođe ukazuje na to da će novi telefon imati senzor otiska prsta ispod ekrana, što se ne vidi na prvom skeču, ali bi se ovo moglo odmah zaključiti jer se na crtežu ne vidi senzor otiska prsta koji bi trebao biti na kućištu.

Još jedna interesantna stvar je dupla postavka kamere na poleđini. Google Pixel telefoni su poznati po tome što donesu jednu izvanrednu kameru, ali bi se stvari mogle promjeniti ukoliko dodaju i drugi senzor.

Ipak, ostalo nam je dugo vremena dok ovaj telefon ne bude predstavljen, što se obično dešava u oktobru svake godine.

Izvor