• Utorak, April 23, 2019

Novi Qualcomm-ov Snapdragon 712, je prepun vrhunskih mogućnosti, koje mobilni korisnici žele

Novi Snapdragon 712 čipset, sadrži sve pametne i vrhunske karakteristike i dodaje još niz poboljšanja, koja ga čine još moćnim u onosu na svog predhodnika, Snapdragon 710.

Ova mobilna platforma nove generacije je izgrađena na 10-nm procesu, i pruža 10% bolje perfomanse u odnosu na Snapdragon 710, što će rezultirati znatno manjom potrošnjom baterije i manjim zagrijavanjem čipa pri radu.


 

Novi Snapdragon 712, zadržava isti CPU (Kryo 360) i GPU (Adreno 616) kao i njegov predhodnik, ali je brzina takta porasla sa 2.2 GHz na 2.3 GHz. Pored toga, tu je Quick Charge 4+, za kojeg Qualcomm kaže da može napuniti uređaj od 0% do 50% za 15 minuta. Snapdragon X15 LTE modem je takođe tu, što će omogućiti brzo povezivanje, kao i uživanje u munjevitim brzinama rada.

Što se tiče grafičkih perfomanski, Snapdragon 712 pruža do 35 procenata poboljšanja, dizajniran je tako da bi vam omogućio da uživate u igranju igrica, kao i filmskim iskustvima na vašem pametnom telefonu, zajedno sa Qualcomm Aqstic audio tehnologijom, koja pruža nevjerovatan kvalitet zvuka, čineći doživljaj igranja još potpunijim. Kada je riječ o kameri, Snapdragon 712 podržava 10-bitnu dubinu boje, tako da može praviti visokokvalitetne fotografije, a pored toga može snimati i 4K video zapise.

Na osnovu navedenoga, vidimo da novi Snapdragon 712 sadrži praktično sve što je potrebno za pružanje vrhunskog mobilnog iskustva, uređajima srednjeg cjenovnog ranga.

Izvor