• Srijeda, Septembar 18, 2019

Novi gejming telefon, Black Shark 2, dolazi 18. marta

Ljubitelji igrica, da li se radujete novom Xiaomi Black Shark 2 uređaju? Za sve one koji sa nestrpljenjem očekuju novi telefon koji je specijalizovan za igranje, evo jedne lijepe vijesti, Xiaomi Black Shark 2 će biti predstavljen 18. marta u Pekingu.


 

Ovaj potpuno novi uređaj, je prvi u seriji Black Shark telefona koji koristi najnoviji Qualcomm-ov Snapdragon 855 čipset, i sasvim smo sigurni da će isporučiti najbolje gejming iskustvo do sada. Biće dostupan u dvije memorijske varijante, sa 10GB i 12GB RAM memorije. Njegove perfomanse će dodatno biti ojačane i novom tehnologijom hlađenja, pod nazivom Liquid Cool 3.0, koji će u velikoj mjeri pomoći telefonu da radi besprijekorno tokom intenzivnog igranja.

Black Shark 2 takođe ima bateriju od 4000mAh, kao i podršku 27W brzog punjenja. Što se tiče njegovog dizajna, znamo da ovi uređaji nisu tako elegantni kao Samsung, iPhone, Huawei i ostali, ali crno-zeleni styling također nije toliko iznenađujući s obzirom na činjenicu da je to telefon za igranje i činjenica da je namijenjen upravo igračima.

U sklopu promotivnog dijela kompanije, Xiaomi je u Šangaju uspostavio "vrhunsko iskustvo". Slogan za njihov novi telefon glasi "i stabilan i lud". Kao što smo na početku i rekli, uređaj će 18. marta biti lansiran u Kini, a ubrzo potom bi trebao biti dostupan i u Evropi.

Izvor