• Petak, 09 Decembra, 2022

Najnoviji LG patent, ni manje ni više nego tri selfi kamere

LG kompanija je podnjela najnoviji patent za pametni telefon, koji sadrži tri prednje i tri zadnje kamere. Slike patenata, LG je prijavio Haškom međunarodnom dizajnerskom sistemu, kojim upravlja svjetski zavod za intelektualno vlasništvo.

Zadnja strana ovoga patentnog telefona najviše podsjeća na nedavno predstavljeni LG V50 ThinQ 5G, sa svojom trostrukom, horizontalno postavljenom kamerom. Međutim, na slici se jasno vide i tri prednja kamera senzora, koja su smještena u notch-u. Još uvijek nemamo informacija o funkciji svake od ovih kamera, ali je moguće pretpostaviti da su u pitanju standardna, ultraširoka i ToF kamera.

Pored toga, tu su i tasteri sa kontrolu glasnoće zvuka kao i Google Assistant taster, sa lijeve bočne strane. Na desnoj strani su smješteni tasteti za paljenje i SIM/microSD slot. Ono što takođe možemo primjetiti, je to da ovaj patenti uređaj nema 3.5 milimetarski ulaz za slušalice.

Ostaje da se vidi da li će ovaj prijavljeni LG patent sa tri selfi kamere biti samo još jedan trik u nizu ili će se stvarno realizovati i okrenuti mobilnu budućnost.

Izvor