• Utorak, 25 Juna, 2024

LG patentirao svoj dizajn savitljivog telefona

Čini se da LG gleda nekoliko koraka unaprijed sa svojim dizajnom savitljivog telefona. Kompanija još uvijek nije napravila funkcionalan sklopivi telefon, ali to ih nije spriječilo da konceptualizuju još napredniju tehnologiju ekrana koja se može saviti u dva smjera.

Ranije ovog mjeseca, LG je podnio patent za takav telefon. Slike u patentu otkrivaju telefon s ekranom koji ima dvije šarke. Na ovaj se način ekran se obmotava oko kućišta telefona. Na slici ispod možete vidjeti i sam patent.

Patent se sada nalazi ne samo na WIPO (Svjetska organizacija za intelektualnu svojinu), već i na CNIPA (Kineska državna uprava za intelektualnu svojinu). Koncept izgleda odlično, jer ovo može biti pravi način zaštite ekrana jer ga na taj način možete saviti prema unutra i tako zaštititi od ogrebotina. Ovo je još uvijek samo patent te nam ništa ne garantuje da će kompanija ikada izraditi takav uređaj. Čak i ako se LG odluči napraviti ovakav uređaj, trebaće im najmanje godinu dana razvoja prije nego što dođe na tržište.

Jedno je sigurno, međutim – LG ulaže ozbiljne napore na uvođenju svog sklopivog pametnog telefona a svjedok tome je i takozvani “Whale” pretraživač.

 

Izvor