• Subota, 13 Aprila, 2024

Otkrivene i prve slike Lenovo Z6 Pro telefona

Nedavno je ova kineska kompanija potvrdila da će njihov predstojeći vodeći pametni telefon, Lenovo Z6 Pro, biti lansiran 23. aprila na događaju u Pekingu.

Danas, samo par dana prije njegovog predstavljanja, iz kompanije su nam podjelili sliku zadnje strane uređaja, na kojoj se jasno vide četiri kamera senzora. Ovaj sistem od četiri kamere, smješten je u gornjem lijevom uglu, sa glavnim 48-megapikselnim senzorom na vrhu, koji će moći proizvesti 100MP fotografije.
Vjeruje se da je ovo prvi telefon ove kompanije koji dolazi sa tehnologijom 4K Hyper Video mogućnostima, kao i Super Macro modovima u aplikaciji za fotoaparat, na kojoj su radili godinama.

Opremljen je Qualcomm Snapdragon 855 čipsetom, kao i šestom genaracijom skenera za otiske prstiju ispod ekrana. Dolazi sa baterijom kapaciteta 4000mAh, kao i tehnologijom 27W brzog punjenja. Lenovo Z6 Pro je takođe i prvi 5G telefon u kompaniji.

Nedavno su procurile vijesti da bi Z6 Pro mogao doći da dizajnom izreza u obliku vodene kapi, međutim još uvijek je nejasno kako će zapravo izgledati prednja strana uređaja. Mi se svakako nadamo da ćemo u narednim danima, prije nego kompanija objavi svoj predstojeći smartfon, čuti nešto više o njemu.

Izvor