• Petak, Septembar 06, 2019

Google Pixel 4 fotografije otkrivaju njegov dizajn

Očekuje se da će Google Pixel 4 porodica doći na tržište u oktobru. Ovo, međutim, nije zaustavilo curenje informacija. Danas vidimo tri slike navodnog Pixel 4.

Imajte na umu da se uređaj na fotografijama nalazi u zaštitnoj maski koja je specijalno napravljena da sakrije što je moguće veći dio dizajna. Uostalom, ono što možemo odmah da vidimo je ovalni izrez u kojem će biti smještena dva senzora prednje kamere. Takođe, ivice oko ekrana praktično ne postoje, za razliku od onoga što smo mogli da vidimo u prethodnim Pixel uređajima.

Manja donja ivica znači da Google Pixel 4 neće imati prednji zvučnik kao raniji modeli, već će se on naći na dnu. Ako pogledate posljednju fotografiju, vidjećete da se novi telefon nalazi pored telefona koji liči na Pixel 2XL. Čini se da je njihova veličina vrlo slična, što nas navodi na zaključak da bi telefon koji ovdje gledamo mogao zapravo biti Pixel 4XL.

Google je, navodno, zaposlio tri odvojena dizajnerska tima koji rade na Pixel 4 i 4XL. Menadžment će na kraju odabrati jedan dizajn i njega i implementirati. Ovo je Googleov način da se stane na kraj lošim dizajnerskim rješenjima, kao što je ogroman izrez ili debela donja ivica.

 

Izvor