• Četvrtak, Septembar 05, 2019

Google izbacio Pixel 3a i Pixel 3a XL telefone

Google je konačno objavio dugoočekivane budžetne telefone – Pixel 3a i 3a XL. Moglo bi se reći da su ovo u suštini nasljednici one davno završene Nexus serije. Ovi telefoni dolaze sa vrlo primamljivom cijenom i istim glavnim kamerama kao kod Pixel 3 i Pixel 3 XL modela, a samim tim modeli bi mogli doći do šire publike.

Pixel 3a

Manji model, Pixel 3a, dolaze sa 5.6” OLED ekranom i FHD+ (1080 x 2220) rezolucijom. Što se tiče zaštite, preko ekrana postavljeno je Dragon Trail staklo. Ovaj telefon pokreće Snapdragon 670 čipset koji sadrži Adreno 615 GPU. Dolazi sa 4GB RAM memorije i 64GB memorije za skladištenje. Nažalost, nemamo microSD slot za proširivanje memorije.

Postavka kamere je ista kao u velikom Pixel 3 – 12.2MP Sony IMX363 glavni senzor na poleđini sa f/1.8 otvorom blende, 1.4µm veličinom piksela i optičkom stabilizacijom slike. U teoriji, ovaj telefom bi trebalo da postigne slične rezultate kao mnogo skuplji Pixel. Na prednjoj strani se takođe nalazi isti 8MP senzor sa f/2.0 otvorom blende.

Ova kamera opremljena je svim najboljim opcijama, uključujući Night Sight, Top Shot, Super Res Zoom i HDR+. Baterija koja ga napaja nosi kapacitet od 3.000 mAh i podržava 18W brzo punjenje preko USB Power Delivery standarda.

Pixel 3a XL

Veći Pixel 3a XL ima manje više isti hardver, samo je nešto veći. Opet imamo OLED ekran FHD+ (1080 x 2160) rezolucije, ali je ovaj put ekran dijagonale 6.0”. Pixel 3a XL nema izrez na vrhu ekrana kao Pixel 3 XL, ali zato ima značajno veće izvice oko ekrana. Baterija je takođe veća – 3.700 mAh.

Kako bi napravili jefiniji telefon, Google se odlučio da kao materijal primarno koristi plastiku, pa ovog puta nemamo neki metal ili staklo. Kao što smo već rekli, na prednjoj strani nije Gorilla Glass nego Dragon Trail zaštita.

Još jedan interesantan podatak je i 3.5mm audio port koji se ponovo našao u ovom telefonu. Osim njega, tu su i stereo zvučnici. Sva funcionalnost Active Edge-a je takođe tu.

Telefoni dolaze i tri opcije boja – Samo Crna, Očigledno Bijela i Pomalo Ljubičasta. Razlikuju se od boja na originalnim Pixel uređajima, pa se lako mogu razaznati.

Pixel 3a košta $399, dok Pixel 3a XL košta $479. Oba telefona su već dostupna u svim državama gdje Google prodaje svoje telefone, osim Indije gdje će doći tek 15. maja.

 

Izvor