• Utorak, 25 Juna, 2024

Skype ažurira svoju aplikaciju na svim platformama

Skype aplikacija već je neko vrijeme ista, pa se nekim korisnicima zbog toga čini pomalo zastarjela. Kompanija će uskoro to promijeniti. Microsoft je najavio da u Skype narednih dana stiže novi set funkcija.

Najnovije ažuriranje donosi skice poruka. Poruke spremljene kao skice bit će dostupne čak i kada napustite aplikaciju i ponovo se vratite. Takođe, Skype će dodati markere poruka, što je još jedan važan dodatak u ovom ažuriranju. Omogućiće korisnicima Skypea da u razgovorima označe bilo koju poruku jednostavnim klikom miša ili dugim pritiskom na poruku i dodirom na Dodaj oznaku.

Dalje, sada ćete moći pregledati fotografije, video snimke i datoteke koje želite podijeliti prije slanja. Možete čak dodati poruku koja će se poslati zajedno s datotekama ako želite napisati objašnjenje ili opis onoga što šaljete.

Nije to sve. Sada ćete moći vidjeti album iz istorije čata u kojem će sve fotografijama biti ukombinovane. Takođe ćete ih moći posebno pogledati klikom između fotografija ili video snimaka u albumu.

Sve nove funkcije najavljene danas biće dostupne na najnovijoj verziji Skypea na svim platformama, tako da ih možete uskoro očekivati na svom telefonu.

 

Izvor