• Utorak, 25 Juna, 2024

Otkriveni izgled i specifikacije nadolazećeg OnePlus N200 5G telefona

Telefon OnePlus N200 5G

Već je poznato da nasljednik OnePlus N100 telefona dolazi i bilo je pitanje vremena kada ćemo otkriti njegove specifikacije i mogućnosti. Prema poznatom twitter korisniku @evleaks koji objavljuje specifikacije raznih telefona prije nego što izađu, novi OnePlus Nord N200 dolazi sa mogućnošću povezivanja na petu generaciju mreže.

Takođe, zahvaljujući Evan-u, možemo i vidjeti kako će ovaj telefon izgledati. Nema značajnih promjena u njegovom dizajnu, jedine izmjene koje možemo primjetiti su u bojama stakla kamere i senzoru otiska prsta, koji će ubuduće biti na ivici.

Novi Snapdragon 480 koji je objavljen početkom ove godine, a posjeduje 5G podršku će biti implementiran u novi model, sa 4GB RAM memorije i 64GB interne memorije. Očekujemo vidjeti više verzija ovog telefona s’ obzirom na ne tako široku memoriju. Ona će opet biti proširiva sa microSD karticom.

Kao primarnu kameru će koristiti postavku sa tri senzora, 13MP, 2-MP makro kamerom, i 2MP dubinskom kamerom. Pokrivaće je objektiv sa otvorom blende f/2.2, dok će dubinski i makro senzor dobiti f/2.4 objektiv. Prednja kamera će imati 16-megapikselni senzor, kao i f/2.0 objektiv.

Novi N200 će imati ekran manji od svog prethodnika, odnosno 6.49-inčni IPS LCD ekran sa 90Hz podrškom. Rezolucija se povećava, sa HD na FullHD, to jeste sa 1600 x 720, na 2400 x 1080.

Baterija se neće mijenjati, i dalje ostaje u telefonu ostaje 5000 miliampera, što je u svakom slučaju i više nego dovoljno, pogotovo za jedan uvodni telefon koji i nije toliko zahtjevan. Doduše, stvari će se malo promjeniti sa 5G čipom, tako da će i autonomija biti smanjena, u obzir uzimamo i novu rezoluciju.

OxygenOS 11 koji je baziran na Android 11 operativnom sistemu dolazi u paketu sa novim telefonom, a OnePlus bi na ovaj model trebao uvesti i svoj novi sistem – OxygenOS 12.

Pune specifikacije ovog telefona možete pogledati na fotografijama iznad, ili na vezi ispod.

OnePlus Nord N200 5G specifikacije