• Utorak, 25 Juna, 2024

OnePlus 7T posjetio Geekbench – radi na Android 10 sistemu

OnePlus će uskoro objaviti OnePlus 7T i OnePlus 7T Pro. Ova dva uređaja su se sada pojavila na Geekbenchu. Uređaj sa brojem modela HD1990, za kojeg se priča da je 7T, dostigao je rezultat u jednojezgarnom testu od 3.983 poena. Ovaj rezultat je oko 15% veći u odnosu na ono što je postigao OnePlus 7.

Ipak, višejezgarni rezultat je 10.943 poena. Ovaj rezultat je poprilično jednak s trenutnim flagšipom kojeg pokreće SD855 čip.

Informacija iz Kine kaže da je to zaista OnePlus 7T, ali kineska varijanta sa Hydrogen OS-om, bez Google-ovih servisa. Takođe otkriveno je da će telefon imati Snapdragon 855 Plus čipset, dok je testirana jedinica došla sa 8 GB RAM-a.

Izvještaj takođe kaže i Android 10, što i nije iznenađenje – prethodnik OnePlus 6T takođe je došao direktno iz kutije s tada najnovijim Android OS-om.

Ostale specifikacije o kojima se priča uključuju 90 Hz ekran s 2K rezolucijom i OLED displej s ugrađenim čitačem otiska prsta. Vjerovatno će postojati i McLaren verzija, s obzirom na partnerstvo između proizvođača telefona i engleskog moto tima. Pro verzija telefona će vjerovatno biti jedina pod McLaren verzijom.

 

Izvor