• Nedjelja, 19 Maja, 2024

OnePlus 3/3T dobijaju stabilan Android Pie sistem

Nakon nekoliko mjeseci beta testiranja, danas je OnePlus kompanija zvanično objavila treću veliku, stabilnu nadogradnju OS-a, Android Pie na OnePlus 3 i OnePlus 3T uređaje.

Što se tiče onoga što donosi ova nadogradnja, korisnici dobijaju sve Android Pie, kao i neke nove Oxygen OS funkcije. Ovo ažuriranje nosi OxygenOS 9.0.2 verziju i dolazi sa bezbjedonosnim nivoom zakrpe za mjesec april 2019. godine.

Specifično za OxygenOS, ovo ažuriranje donosi i novi OnePlus-ov način rada Ne ometaj, Gaming Mode 3.0, Google Duo integraciju u aplikaciji za pozivanje i Google Lens integriran direktno u aplikaciju kamere, kao i opšte poboljšanje cjelokupnog uređaja.

OTA nadogradnja sistema se odvija u fazama, pa ako vaš OnePlus 3 ili 3T još uvijek nije dobio obavijest o nadogradnji, strpite se, jer će u narednim danima sigurno stići.

Podsjetimo i na to da su ova dva uređaja lansirana 2016. godine sa Oxygen OS 3.5.1 sistemom, baziranim na Android 6.0 Marshmallow verziji. Nakon toga, OnePlus je predstavio i dva glavna ažuriranja operativnog sistema na Android Nougat i na Android Oreo.

Izvor