• Ponedjeljak, August 19, 2019

Meizu 16s se pojavio na AnTuTu benčmarku

Meizu 16s će uskoro biti i zvanično predstavljen. Danas se, ipak, telefon pojavio na popularnoj benčmark aplikaciji, AnTuTu Benchmark, a dostigao je vrhunski rezultat od 357.975 poena. Ovo je sjajan rezultat, a telefon ga je ostvario uz pomoć Snapdragon 855 čipseta uparenog sa 6GB RAM i 128GB interne memorije.

Novi telefon će umnogome ličiti na Meizu 16, međutim, imaće tanje ivice, i gornju i donju. Doći će sa odnosom stranica ekrana od 18.6:9 i ekranom rezolucije FullHD+. Takođe, doći će sa predinstaliranim Android 9.0 Pie operativnim sistemom.

Ovaj rezultat smješta Meizu 16s među ostale flagšip uređaje poput Xiaomi Mi 9, Lenovo Z5 Pro GT i drugih. Kako benčmark testira telefone uzimajući u obzir četiri različite kategorije – CPU, GPU, UX i memoriju, i kako je ova jedinica Meizu 16s uređaja imala samo 6GB RAM memorije, možemo očekivati da će ovaj rezultat biti još veći kod verzije sa više RAM memorije.

Još uvijek nema načina da se kaže kako će se ovo prevesti u stvarni svijet, ali smo sigurni da će ovo biti izvanredan telefon.

 

Izvor