• Nedjelja, 03 Decembra, 2023

Honor Play 8 stiže po vrlo povoljnoj cijeni

Honor je predstavio novi ultra-pristipačni telefon pod imenom Play 8. Telefon pokreće Helio A22 čipset i ima samo jednu kameru na poleđini. Takođe, dolazi sa običnim visokim ekranom, ali i vrlo pristupačnom cijenom od svega 120 dolara.

Tu je ekran dijagolane od 5.71” LCD tipa sa izrezom u obliku kapljice vode na vrhu. Rezolucija ekrana je HD+, a odnos stranica ekrana je 19:9.

Na poleđini imamo samo jednu kameru rezolucije 13MP i otvorom blende od f/1.8. Takođe, tu su i neke dobre funkcionalnosti kao što je HDR. Na prednjoj strani, selfi kamera pravi fotografije od 5MP i dolazi sa otvorom blende od f/2.2. Upravo zbog toga što nema čitač otisaka prsta, Honor koristi selfi kamera sa Android tehnologijom za otključavanje putem skeniranja lica.

Honor Play 7 dolazi sa 2GB RAM i 32GB interne memorije, s tim da je memorija proširiva putem microSD kartice do dodatnih 512GB. Telefon ima i posvećeni microSD slot za memorijske kartice, što znači da ćete takođe moći koristiti obje SIM kartice (zajedno sa Dual 4G mrežom).

Telefon poreće EMUI 9.0 koji je baziran na Android 9.0 Pie sistemu i dolazi sa baterijom kapaciteta 3.020 mAh. Nažalost, na dnu se nalazi već zastarjeli microUSB port bez podrške za brzo punjenje, ali po ovoj cijeni to zapravo ne možete ni očekivati.

Honor je predstavio Play 8 u saradnji sa D.Phone, kineskim preprodavačem mobilnih telefona, ali biće dostupan i putem Vmall, TMall, JD i Suning prodavnica.

 

Izvor