• Utorak, April 23, 2019

Find Z će biti novi flegšip telefon Oppo-a

Oppo Find Z će kako se čini biti nasljednik Oppo Find X modela, dobro poznatog telefona zbog svog revolucionarnog slide mehanizma prednje kamere. Ovo nam je otkrila Evropska Kancelarija Unije Intelektualnog Vlasništva (EUIPO).

Sa kodnim imenom Poseidon, telefon se takođe nedavno našao na Geekbench listingu, i to sa Snapdragon 855 čipom i Android 9 Pie operativnim sistemom, što nam samo potvrđuje da će ovo biti flegšip model. Iz ove kompanije smo nedavno mogli vidjeti i novu kameru sa 5x optičkim zumom, kao i čitač otiska prsta ispod ekrana koji ima mnogo širu površinu senzora od prijašnjih. Još jedna tehnologija vrijedna pomena iz ove kompanije je i 50W brzo punjenje koje je Oppo nedavno patentirao, a s' obzirom da se ovdje radi o flegšip telefonu, kineska kompanija će definitivno implementirati ovaj sistem u jedan ovakav uređaj.

Takođe se očekuje da će ovo biti prvi 5G telefon ove kompanije, a glasine govore da će ovaj model imati tri kamere, od čega će jedna biti posvećena AR tehnologijama. Bilo kako bilo, ovaj telefon nećemo vidjeti na MWC-u jer se Oppo još nije spremio, ovaj model će vjerovatno imati svoj posvećen događaj kasnije. 

Izvor